(foto: Daimler)

‘Zonnepaneleninstallateurs bieden meer en meer thuisbatterij aan’

Steeds meer zonnepaneleninstallateurs in Engeland en Duitsland bieden consumenten thuisbatterijen aan. Dit blijkt uit de negende editie van de PV InstallerMonitor van het Duitse onderzoeksbureau EuPD Research.

In Duitsland biedt 77 procent van de zonnepaneleninstallateurs inmiddels thuisbatterijen aan. Een toename van 4 procent ten opzichte van een half jaar geleden. In Engeland groeide dit percentage met 6 procent tot 18 procent. In Italië biedt nog altijd zo’n 20 procent van de zonnepaneleninstallateurs energieopslagsystemen aan.

‘De Duitse afzetmarkt is nog altijd de grootste binnen Europa’, stelt Hanna Schmole, project manager bij EuPD Research. ‘Tegelijkertijd is die markt niet langer groot genoeg voor het toegenomen aantal aanbieders van thuisbatterijen. Om die reden werken meer en meer leveranciers van thuisbatterijen aan internationale expansie. ‘Onder meer Australië wordt als interessante exportmarkt gezien. In lijn met deze ontwikkeling is meer dan een derde van de installateurs in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Australië voornemens om in 2017 energieopslagsystemen in het assortiment op te nemen.’

Verkenning opslag van duurzaam opgewekte...

Vlaamse netbeheerder Elia neemt 140...

ADO Den Haag neemt energieopslagsysteem in gebruik

sonnen en LG Chem in Duitsland marktleider in...

1.500 zonnepanelen en batterij voor transferium...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!