(foto: sonnen)

Leveranciers energieopslagsystemen verwierven in 2016 365 miljoen dollar kapitaal

Internationaal onderzoeksbureau Mercom heeft becijferd dat leveranciers van energieopslagsystemen afgelopen kalenderjaar 365 miljoen dollar aan financieringen hebben weten veilig te stellen.

Smart grid bedrijven (389 miljoen dollar) en bedrijven actief in energie-efficiëntie (528 miljoen euro) wisten het afgelopen jaar weliswaar nog beter te doen, maar Mercom verwacht dat daar snel verandering in komt met de opmars van energieopslag. Smart grid bedrijven haalden dan ook 36 miljoen dollar minder op dan in 2015 en bedrijven actief in energie-efficiëntie maar liefst 76 miljoen dollar.

Leveranciers van energieopslagsystemen wisten 146 miljoen dollar binnen te halen en leveranciers van lithium-ionbatterijen 79 miljoen dollar. sonnen haalde met 85 miljoen dollar het meeste geld op, maar ook Nexeon (43,3 miljoen dollar), Sunverge (36,5 miljoen dollar) en Aquion Energy (33 miljoen dollar) gooiden hoge ogen. Bovendien nam de schuldenlast van leveranciers van batterijopslag af van 279 naar 175 miljoen dollar

Energy Storage NL ontvouwt 10-puntenplan voor...

Ecovat verhuist naar groter kantoor in Poort...

‘Energieopslag niet de hele oplossing voor...

Amerikaanse senator New Mexico vraagt om tax...

Northvolt gaat samenwerken met ABB voor bouw...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!