(foto: Siemens)

Siemens en AES bundelen krachten in energieopslagbedrijf Fluence

Siemens en de AES Corporation hebben aangekondigd akkoord te zijn over de oprichting van een nieuw, internationaal bedrijf in energieopslagtechnologie en aanverwante dienstverlening: Fluence.

De joint venture combineert de 10 jaar aan ervaring van AES in energieopslag in 7 landen met het 100-jarige Siemens dat tevens in meer dan 160 landen actief is. Door AES Advancion en het energieopslagplatform van Siemens Siestorage te bundelen, biedt Fluence klanten volgens de 2 bedrijven meer keuze.

‘Zodoende komt het bedrijf tegemoet aan de eisen van een energiesector in ontwikkeling’, schrijft Fluence. ‘Het bedrijf stelt klanten overal ter wereld in staat beter hun weg te vinden in de snelgroeiende energieopslagsector. Bovendien komt de onderneming tegemoet aan de urgentste wensen op vlak van schaalbare, flexibele en concurrerende systemen voor energieopslag.’

Siemens en AES zullen ieder een aandeel van 50 procent hebben. Fluence’s wereldwijde hoofdkantoor komt in Washington, met bijkantoren in Erlangen (red. Duitsland) en enkele andere steden buiten Amerika. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de transactie gesloten in het vierde kwartaal van 2017, afhankelijk van de goedkeuring door de toezichthouders.

Onderzoek naar energieopslag zonnepark Gansenwoirt

Alfen maakt met energieopslagsysteem...

Wildlands neemt op parkeerplaats laadpalen en...

NAM70 Challenge daagt bedrijven uit tot ideeën...

AES en Mitsubishi Corporation bouwen...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!