(foto: Nissan)

Nissan wil nieuwe Leaf inzetten voor energieopslag

Autofabrikant Nissan lanceert een nieuwe versie van de elektrische auto Leaf. Opvallend is niet alleen de actieradius van 378 kilometer, maar ook de nadrukkelijke wens om de auto in te zetten voor energieopslag.

De nieuwe Leaf volgt zijn gelijknamige voorganger op die uitgroeide tot ’s werelds best verkopende elektrische auto. Meer dan 280.000 klanten kochten sinds eind 2010 een exemplaar. De verkoop van de nieuwe generatie Leaf start in Nederland in oktober en de eerste uitlevering staat gepland voor januari 2018. Vehicle-to-grid (V2G)-technologie zorgt voor tweerichtingsverkeer van de energie, waardoor de elektrische auto’s geïntegreerd kunnen worden in het elektriciteitsnetwerk. ‘Hierdoor kunnen de auto’s ondersteuning bieden bij het verwerken van de onregelmatige, hernieuwbare energiestromen, zodat groene energie beter beschikbaar komt en voordeliger wordt’, aldus Nissan.

Leaf-rijders kunnen via een vernieuwde app kijken naar de laadstatus en het laden van hun auto inplannen om te profiteren van lage energietarieven. Ook wijst de app de weg naar de dichtstbijzijnde laadplek en kan de rijder de temperatuur van de auto regelen voor vertrek.

Energie-Nederland: geef ruimte aan...

Eerste battolyser voor elektriciteitsopslag en...

Juni 2018-editie Smart Storage Magazine verschenen

Shell investeert in energieopslagbedrijf Axiom...

Alfen laat dancefestival Nijmegen op...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!