(foto: Alfen)

Alfen opent energieopslagsysteem van 1,2 megawattuur bij zonnepark Tsjechië

Global en Alfen hebben het eerste grootschalige energieopslagsysteem in Tsjechië in gebruik genomen. Bij zonnepark Prakšice is een batterijsysteem met een capaciteit van 1,2 megawattuur geplaatst.

Het systeem wordt gebruikt om de fluctuerende opwekking van zonne-energie te balanceren met het vraagpatroon. Solar Global ontwikkelt, installeert en onderhoudt zonneparken en zonnepanelen op daken, en beheert op dit moment ruim 100 megawatt aan opwekcapaciteit. ‘Dit batterijsysteem slaat zonne-energie op, zodat deze beschikbaar is op momenten waar tekorten in het energienet vragen om vrijgave van deze energie’, zegt Vítězslav Skopal, de grootste aandeelhouder en oprichter van de Solar Global Group.

Andreas Plenk, de Global Sales Director voor energieopslag bij Alfen, zegt: ‘Dankzij ons modulaire en gestandaardiseerde opslagsysteem konden wij dit project binnen 2,5 maand na gunning opleveren. Alfen heeft ervaring met alle toepassingen van energieopslag, variërend van het balanceren van grootschalige duurzame energiebronnen tot het reduceren van piekbelastingen van elektrische auto’s. Het combineren van duurzame energie met energieopslag is in heel Europa sterk in opkomst. Partijen zoals Solar Global begrijpen dat energieopslag de return-on-investment van wind- en zonne-energie vergroot. En we staan pas aan het begin van deze trend.’

Volgend jaar staat een project van Solar Global gepland om een 10-megawattuursysteem te bouwen in Ochoz in de regio rondom Olomouc, dat het grootste energieopslagsysteem in Centraal- en Oost-Europa zal worden. 


Tags: Zonneparken

BMW, Northvolt en Umicore gaan batterijen...

Duits ACI helpt Bolivia met winnen lithium voor...

Nederlands Lithium Werks investeert 1,6 miljard...

Solaredge koopt meerderheidsbelang...

Opslagsysteem Tesvolt vangt stroompieken...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!