(foto: Powercellar)

Energiekelder: 'Opslagsysteem via pilots in Nederland vervolmaken'

‘Momenteel concentreren we ons echter op het vervolmaken van ons product met behulp van een aantal pilotprojecten.’ Aan het woord is Arnaud van der Sluis, bedenker van het energieopslagsysteem Energiekelder.

Arnaud van der Sluis en Rutger Visscher lanceerden afgelopen zomer in Nederland de slimme energiekelder met hun bedrijf Powercellar. Het is een energieopslagsysteem dat ook elektrische auto's draadloos kan laden.

‘Met de pilots bepalen we voor uiteenlopende situaties wat de optimale mix van technologie en toepassingen is', vervolgt Van der Sluis. 'In de tweede helft van 2018 start de echte verkoop. Ik hoop dat we daarmee – en dat klinkt misschien vreemd – ook andere bedrijven inspireren om zich op deze markt te begeven. Het doel is immers om zo snel mogelijk los te komen van de traditionele energiemarkt. Daar is schaalgrootte voor nodig, investeringskracht en een breed scala aan oplossingen. De Powercellar is er daar één van. Wij willen de wereld veranderen, maar kunnen dat echt niet in ons eentje.’

Lees het volledige interview met Powercellar hier in de nieuwste editie van Smart Storage Magazine...

Calix introduceert tweede generatie...

Weert combineert eerste coöperatieve...

‘Opslagsysteem vormt buffer tussen auto’s en...

Scholt Energy Control: '"Benefit stacking"...

Energiekelder: 'Opslagsysteem via pilots in...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!