(foto: Recoy)

Recoy en N-SIDE gaan samenwerken rond energieopslag

Recoy en N-SIDE, een bedrijf op het gebied van ‘advanced analytics’ uit België, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het domein van energieopslag.

De 2 organisaties gaan zowel de Nederlandse industrie als de energie-producenten helpen om de waarde van hun energieflexibiliteit te benutten. Recoy en N-SIDE gaan samenwerken om het N-SIDE ‘modular energy flexibility optimization’-platform te implementeren in de Nederlandse procesindustrie en verschillende andere sectoren zoals glas, tuinbouw, elektrisch vervoer en duurzame-energieproductie.

Met het toegenomen aandeel wind- en zonne-energie fluctueert de elektriciteitsprijs steeds meer hetgeen leidt tot risico’s maar ook tot kansen. Het voorspellen van elektriciteitsprijzen, het identificeren van flexibiliteit in productieprocessen en het optimaliseren van vraagsturing is complex, maar lonend. N-SIDE heeft laten zien dat industriële gebruikers 10 procent op hun energierekening kunnen besparen door energieflexibiliteit beter te benutten.

N-SIDE’s energieflexibiliteitsportfolio bevat producten die de prijzen op de verschillende markten voorspelt en een complete optimalisatie-oplossing (ENERTOP) die klanten helpt om beslissingen te nemen over verschillende tijdshorizonnen van strategisch tot ‘real-time’. De geavanceerde algoritmen geven aanbevelingen aan de klant met betrekking tot de optimale energieproductie en consumptie.

Jos van der Burgt (DNV GL) over normering...

Kees Koolen (Lithium Werks): ‘De...

December 2018-editie Smart Storage Magazine...

Amerika verdubbelt pijplijn energieopslag naar...

sonnen lanceert voor TenneT grootste virtuele...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!