GTM Research: Amerika bereikt mijlpaal van 1 gigawattuur aan energieopslagsystemen

Onderzoekers van GTM Research stellen in de US Energy Storage Monitor 2017 dat Amerika de mijlpaal van 1 gigawattuur aan energieopslagsystemen heeft bereikt. De monitor is samen met de Energy Storage Association.

In het vierde kwartaal van afgelopen kalenderjaar verwelkomde Amerika 100 megawattuur aan netgekoppelde energieopslagsystemen. Daarmee beschikken de Verenigde Staten nu over 1.080 megawattuur aan energieopslagcapaciteit, oftewel 1,08 gigawattuur.

Maar dat is pas het begin, want de onderzoekers van GTM Research verwachten dat de Amerikaanse markt alleen al in 2018 in omvang zal verdubbelen met meer dan 1.000 megawattuur aan nieuwe energieopslagsystemen.

‘We zullen het woord “ontluikend” uit ons vocabulaire moeten halen bij het beschrijven van de Amerikaanse markt voor energieopslag,’ aldus Ravi Manghani, directeur van het team dat onderzoek doet naar energieopslag bij GTM Research. ‘Dalende kosten en een gunstig overheidsbeleid zullen enkele van de belangrijkste redenen zijn voor de definitieve doorbraak van energieopslag in 2018.’

Energie-Nederland: geef ruimte aan...

Eerste battolyser voor elektriciteitsopslag en...

Juni 2018-editie Smart Storage Magazine verschenen

Shell investeert in energieopslagbedrijf Axiom...

Alfen laat dancefestival Nijmegen op...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!