Amerikaanse Energy Storage Association: impact importheffingen verwaarloosbaar, maar wel zorgelijk

De Amerikaanse Energy Storage Association (ESA) gaat er vooralsnog vanuit dat de opname van Chinese batterijcomponenten in de importheffingenlijst van Trump een verwaarloosbaar effect zullen hebben.

‘Als de importheffingen ingevoerd worden voor de Chinese batterij(component)en die op de productlijst van Trump staan, heeft dit waarschijnlijk een verwaarloosbaar effect zal hebben op de groei van de markt voor energieopslag,’ aldus chief executive officer ESA Kelly Speakes-Backman.

De Amerikaanse president Trump onthulde in het handelsconflict met China afgelopen week een lijst geproduceerd van ruim 1300 Chinese producten waarvoor hij de invoertarieven met extra importheffingen van 25 procent wil belasten. Ook batterijen staan op de lijst.

‘Niettemin maakt ESA zich zorgen over de importtarieven die zijn aangekondigd omdat de administratie onnodige onzekerheid creëert voor de Amerikaanse markt voor energieopslag,’ stelt Speakes-Backman. ‘Als deze tarieven worden aangenomen, worden de bedrijven en mensen die accuopslagfaciliteiten plannen, bouwen en onderhouden met een risico geconfronteerd dat de opslagimplementatie kan belemmeren, zelfs als de Verenigde Staten hun energie-infrastructuur willen verbeteren en de veerkracht willen vergroten.’

Elestor koopt FlowBox-project: grootste...

Oost NL eist lening terug van Lithium Werks na...

Lithium Werks trekt plannen voor...

ATEPS levert buurtbatterij voor...

Tesvolt ontvangt 2,15 miljoen euro financiering...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!