BYD bouwt 's werelds grootste batterijfabriek in lithiumrijke Chinese provincie

Het nieuwe energiebedrijf BYD heeft een 24-gigawattuurbatterijfabriek in de Chinese provincie Qinghai geopend, met het doel om de totale productiecapaciteit tegen 2020 te verhogen tot 60 gigawattuur.

De technologisch geavanceerde fabriek, die overeenkomt met de grootte van 140 voetbalvelden, zal de grootste zijn in de wereld als de bouw is voltooid in 2019. Het is ook de derde batterijfabriek van BYD in China, na Shenzhen en Huizhou.

De nieuwe Qinghai-fabriek van BYD is technologisch geavanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Manufacturing Execution System, slimme logistiek, automatisch bestuurde voertuigen zonder bestuurder en een naadloze integratie van informatie. ‘Al onze batterijen worden geleverd met een unieke identificatiecode’, aldus chief executive officer van de batterijdivisie van BYD, He Long. ‘We kunnen eventuele problemen eenvoudig oplossen door de QR-code op de batterij te scannen, omdat dit ons de technische specificaties en noodzakelijke productie-informatie van de batterij geeft.’

BMW, Northvolt en Umicore gaan batterijen...

Duits ACI helpt Bolivia met winnen lithium voor...

Nederlands Lithium Werks investeert 1,6 miljard...

Solaredge koopt meerderheidsbelang...

Opslagsysteem Tesvolt vangt stroompieken...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!