(foto: Alfen)

Alfen levert opslagsysteem aan Eneco in België

Eneco heeft Alfen’s energieopslagsysteem, genaamd TheBattery, in gebruik genomen bij Peleman Industries in het Vlaamse Puurs met een opslagcapaciteit van 2 megawattuur.

Voor het eerst is in België een enorme batterij op een industriële site geïnstalleerd die pieken en dalen op het stroomnet opvangt.  Eneco installeerde TheBattery om situaties te voorkomen zoals die van eerder dit jaar, toen digitale klokken achterliepen. Het batterijopslagsysteem zorgt er ook voor dat Peleman Industries de door de windmolens opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf, lokaal, kan gebruiken.

Het energieopslagsysteem werd geïnstalleerd op het terrein van Peleman Industries, ontwikkelaar van presentatiesystemen, dat ook 2 windturbines heeft laten bouwen. Het batterij-opslagsysteem van Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst, heeft een capaciteit van 2 megawatt/2 megawattuur waarmee het zo’n 200 gezinnen een dag lang van stroom kan voorzien.

Het is voor het eerst in België dat een batterij bij een bedrijf ook wordt ingezet om de frequentie op het stroomnet constant te houden op 50 hertz. Ze staat daardoor niet alleen ter beschikking van het bedrijf zelf, maar ook van het elektriciteitsnet. Wanneer alle Europeanen samen meer stroom verbruiken dan er geproduceerd wordt, kan de batterij helpen om het tekort aan te vullen. Wanneer de productie hoger ligt dan het verbruik, laadt de batterij zich weer op.

Ecovat geeft voor 2,3 miljoen euro certificaten...

Energieopslagbedrijf Energy Vault wint World...

Zout als energieopslag: Vattenfall start...

Nissan levert xStorage-opslagbatterijen voor...

Stichting DOEN investeert in opschaling van...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!