(foto: Alfen)

Greener en Alfen voorzien zomerfestivals van mobiele batterij

Greener, duurzame-energieleverancier voor evenementen en off-grid situaties, bestelt 8 nieuwe mobiele energieopslagsystemen van Alfen. De mobiele opslagsystemen worden onder andere ingezet op festivals.

De mobiele opslagsystemen zullen in heel Europa worden ingezet om een schoon alternatief te bieden voor de inzet van tijdelijke dieselgeneratoren.

Het eerste geleverde opslagsysteem heeft het 'Welcome to The Village'-festival in Leeuwarden van schone batterij-energie voorzien. Welkom to The Village is een van de groenste festivals ter wereld, het heeft als doel om in 2022 volledig circulair te zijn. Het opslagsysteem werd ingezet om te voorzien in de piekvraag naar elektriciteit voor onder andere licht en geluid op het festival. Deze piekvraag naar stroom werd traditioneel geleverd door dieselgeneratoren. De mobiele batterij-opslagsystemen zijn een schoon en volwaardig alternatief voor deze dieselgeneratoren.

Eerder dit jaar voorzag Greener al verschillende evenementen en festivals van groene stroom op basis van het opslagsysteem van Alfen, zoals Awakenings Easter Special in Amsterdam, Awakenings Festival in Spaarnwoude en MadNes op Ameland. Vorige week hebben Greener en Alfen samen een wereldrecord gevestigd met het simultaan laden van elektrische voertuigen bij 's werelds grootste parade van duurzame voertuigen in Leeuwarden. Samen leverden ze elektriciteit voor 's werelds eerste volledig mobiele en off-grid elektrischvervoerlaadplein.

Ecovat geeft voor 2,3 miljoen euro certificaten...

Energieopslagbedrijf Energy Vault wint World...

Zout als energieopslag: Vattenfall start...

Nissan levert xStorage-opslagbatterijen voor...

Stichting DOEN investeert in opschaling van...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!