(foto: Tesvolt)

Opslagsysteem Tesvolt vangt stroompieken Oktoberfest München op

Op het Oktoberfest in München helpt een energieopslagsysteem van Tesvolt de elektriciteitskosten in de grootste tent, de Festzelt Traditie, laag te houden.

Pieken in verbruik leidden eerder tot hoge kosten voor de eigenaars van de tent, maar worden nu gedekt door een opslagsysteem voor lithiumbatterijen met een vermogen van 70 kilowatt.  

‘Onze tent heeft ruimte voor ongeveer 5.000 mensen, met nog eens 2.700 in de biertuin, dus in de piekuren bedient onze keuken bijna 8.000 gasten. Dat leidt tot een hoge elektriciteitsvraag  - vorig jaar bedroeg het in totaal ongeveer 200.000 kilowattuur’, zegt Toni Winklhofer, 1 van de 2 eigenaren van de Festzelt Traditie. Ongeveer 70 procent van deze vraag komt uit de keuken, terwijl de resterende energie voornamelijk wordt gebruikt voor verlichting en verwarming. ‘En de verwachtingen van de gasten groeien voortdurend, dus buitenkachels zijn bijvoorbeeld een must geworden. Deze gebruiken veel stroom en veroorzaken piekbelastingen die de elektriciteitskosten die we als bedrijf betalen, opdrijven. Vorig jaar hadden we pieken van meer dan 300 kilowatt. Het opslagsysteem zou ons moeten helpen’, vervolgt Winklhofer. Deze pieken in de vraag waren voorheen gedekt door stroom van het net. Dit jaar levert het TS HV 70 Outdoor-opslagsysteem van Tesvolt de extra benodigde stroom.

VARTA onthult nieuwe versie van...

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery...

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering...

Europa verwelkomt eerste gigafabriek voor...

Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!