(foto: Kokam)

Solaredge koopt meerderheidsbelang energieopslagbedrijf Kokam

SolarEdge heeft aangekondigd dat het definitieve overeenkomsten gesloten heeft om een belangrijk aandeel in Kokam; een leverancier van lithium-ionbatterijcellen, batterijen en oplossingen voor energieopslag.

Kokam, met hoofdkantoor in Zuid-Korea en opgericht in 1989, produceert al ruim 29 jaar lithium-ioncellen en biedt batterijoplossingen aan. Kokam levert deze voor een grote verscheidenheid aan industrieën, waaronder energieopslagsystemen, elektrische voertuigen (ev), ruimtevaart en zee.

‘De overname van Kokam zal ons in staat stellen om ons aanbod te laten groeien door reeds bewezen batterijopslag toe te voegen aan onze productportfolio’, aldus Guy Sella, chief executive officer en oprichter van SolarEdge. ‘Onze technologische innovatie gecombineerd met Kokam's team en gerenommeerde opslagoplossingen voor batterijen, zullen een naadloze integratie met onze huidige oplossingen mogelijk maken, waarmee we een verdere stap zetten naar het slimmer en voordeliger maken van zonne-energie-installaties.’

De verwerving van ongeveer 75 procent van de uitstaande aandelen van Kokam vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 88 miljoen dollar, inclusief transactiekosten. De transactie zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond. SolarEedge is van plan om in de loop van de tijd de resterende uitstaande aandelen van Kokam die momenteel op de Koreaanse beurs zijn genoteerd, te kopen via openmarktaankopen en anderszins, waardoor Kokam uiteindelijk een ​​volle dochteronderneming van SolarEdge wordt.

Bonaire krijgt energieopslagsysteem van 6 megawatt

Battrion en Instagrid winnen InnoEnergy-prijs...

Participatiefonds Duurzame Economie...

Volkswagen en Northvolt richten European...

Enexis over energieopslag: ‘Integrale...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!