SMA en BYD gaan samenwerken bij wereldwijde uitrol energieopslag

SMA en BYD kondigen een strategisch wereldwijd partnerschap aan. De 2 bedrijven gaan onder meer samenwerken om de Amerikaanse en Afrikaanse markten voor energieopslag te ontginnen.

BYD is een van ’s werelds grootste fabrikanten van oplaadbare batterijen en SMA is een van ’s werelds grootste fabrikanten van omvormers voor zonnepanelen. De 2 bedrijven werken al sinds 2015 samen en breiden die samenwerking nu uit voor nieuwe activiteiten in Amerika en Afrika.

Amerika beschikt inmiddels over bijna 60 gigawattpiek aan zonnepanelen die genoeg zonnestroom produceren voor 11 miljoen Amerikaanse huishoudens. De jaarlijkse verkoop in Amerika zal naar verwachting in de komende 5 jaar vertienvoudigen waardoor het land vanaf 2023 jaarlijks 14 gigawattpiek aan zonnepanelen zal verwelkomen.

‘Dit is een enorm marktpotentieel dat we samen met een vertrouwde partner als SMA willen aanpakken om klanten end-to-end oplossingen te bieden voor al hun energieopslagbehoeften’, stelt Julia Chen, Global Sales Director van BYD Batteries. ‘SMA is een van de meest vertrouwde merken op de markt en we hebben de afgelopen jaren een zeer succesvolle samenwerking tussen onze bedrijven opgebouwd, die hebben bijgedragen tot het succes van onze Battery-Box-energieopslagoplossingen op de Europese markt. We zijn verheugd om de samenwerking uit te breiden.’

Met de uitgebreide samenwerking zullen beide bedrijven nu samenwerken door gezamenlijk technische oplossingen te ontwikkelen en gezamenlijke marketing te stimuleren voor deze oplossingen gericht op de residentiële en commerciële markt voor energieopslag.

Bonaire krijgt energieopslagsysteem van 6 megawatt

Battrion en Instagrid winnen InnoEnergy-prijs...

Participatiefonds Duurzame Economie...

Volkswagen en Northvolt richten European...

Enexis over energieopslag: ‘Integrale...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!