(foto: iwell)

Energieopslagbedrijf iwell wint Global Goals Social Impact Challenge

Energieopslagbedrijf iwell is de winnaar geworden van de Global Goals Social Impact Challenge. 4 finalisten presenteerden bij de VNG hun plan om kans te maken op begeleiding van BNG Bank naar een businesscase.

iwell wist met haar volledig herbruikbare batterijsystemen voor appartementencomplexen de jury het beste te overtuigen. De Challenge wordt georganiseerd onder de koepel van de Gemeenten4GlobalGoals campagne van de VNG, die gemeenten stimuleert om aan de slag te gaan met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Global Goals). BNG Bank, VNG en de Social Impact Factory beogen met deze challenge gemeenten, ondernemers en financiering bij elkaar te brengen om samen impact te maken op Global Goal 12: ‘verantwoorde consumptie & productie’. Er werden meer dan 60 plannen ingediend, 20 ondernemers mochten pitchen tijdens de halve finale, waarvan er 4 doorgingen naar de finale.

Winnaar iwell slaat met haar herbruikbare batterijsystemen energie uit groene bronnen zoals wind en zon op. De batterij wordt geplaatst in appartementencomplexen van woningcorporaties. Woningcorporatie de Alliantie en iwell plaatsten eerder dit jaar een batterij in een appartementencomplex aan de Wingerdweg in Amsterdam-Noord. Het gebouw beschikt ook over zonnepanelen.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!