(foto: Durapower)

Durapower kiest Automotive Campus Helmond voor Europese expansie

Automotive- en energieopslagbedrijf Durapower Technology Group, leverancier van lithiumbatterijen, opent op 1 januari 2019 een vestiging voor research & development op de Automotive Campus in Helmond.

Het bedrijf is gespecialiseerd in turn-key batterijsystemen voor elektrische auto’s en energieopslag.

‘Onze focus ligt op de versnelde ontwikkeling van het smart & green mobility ecosysteem in Brainport Eindhoven’, zegt Lex Boon, managing director van de Automotive Campus. ‘De nieuwe vestiging van Durapower maakt deel uit van een netwerk van R&D-faciliteiten in China, Europa, Japan en de Verenigde Staten. De ervaring en de kennis die het bedrijf meebrengt naar Helmond zal een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van groene mobiliteit in de regio’, voorspelt Boon.

Kelvin Lim, chief executive officer van Durapower Technology Group: ‘Durapower levert complete turn-key-oplossingen voor elektrische voertuigen, inclusief voertuigplatforms, batterijoplaad- en ruilapparatuur en energieopslagoplossingen. Bij de ontwikkeling van maatwerkoplossingen werken we nauw samen met onze klanten. De Automotive Campus en het regionale netwerk voor green mobility in Brabant spelen een hoofdrol bij de internationale ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Onze aanwezigheid op de campus biedt dan ook een mooie kans om onze positie op de wereldwijde markt voor groene energieoplossingen te verstevigen.’

Jos van der Burgt (DNV GL) over normering...

Kees Koolen (Lithium Werks): ‘De...

December 2018-editie Smart Storage Magazine...

Amerika verdubbelt pijplijn energieopslag naar...

sonnen lanceert voor TenneT grootste virtuele...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!