(foto: VARTA

VARTA plant batterijonderzoeksproject in Baden-Württemberg

De Duitse deelstaat Baden-Württemberg en de federale regering plannen een onderzoeksproject voor de productie van batterijcellen. De zogenaamde ‘DigiBattPro4.0’ zal worden gerealiseerd in samenwerking met VARTA.

Omdat efficiëntie en flexibiliteit belangrijke kenmerken zijn voor toekomstige batterijen, biedt digitalisering een veelbelovend perspectief voor de toekomstige productie van lithium-ioncellen. Het DigiBattPro4.0-project zal onderzoek naar de digitalisering van het gehele productieproces omvatten. De start van het project is gepland voor januari 2019.

Herbert Schein, chief executive officer van VARTA: ‘We zijn een wereldwijde technologieleider voor lithium-ionbatterijen die kunnen worden geïnstalleerd in gadgets voor lifestyle-entertainment. De vraag is enorm en daarom vergroten we onze productiecapaciteit flink. De doelgerichte subsidies en hun efficiënte uitvoering vormen de basis voor succes. We zijn blij dat we onze onderzoekswerkzaamheden met de DigiBattPro4.0 kunnen voortzetten. Het succesverhaal van de productie van lithium-ionbatterijen zal worden voortgezet.’

VARTA onthult nieuwe versie van...

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery...

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering...

Europa verwelkomt eerste gigafabriek voor...

Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!