Bosch verwerft belang in adstec Energy

Bosch Thermotechnology verwerft een belang van 39 procent in adstec Energy, een dochteronderneming van adstec Group, in Nürtingen. Bosch en adstec Energy zullen hun activiteiten bundelen voor energieopslag.

Het gaat om een bundeling van de activiteiten op de markt voor elektrische opslagsystemen. Bosch Thermotechnology en adstec Energy zien grote kansen in de markt voor lokaal elektrisch energiebeheer in steden en woonwijken. Intelligente sectorkoppeling is volgens de bedrijven de sleutel om te voldoen aan de eisen die mensen stellen aan de energievoorziening in hun wijken.

Sectorkoppeling houdt in dat verschillende vormen van energie, zoals elektriciteit, gas en warmte en koude, worden aangesloten en getransformeerd met behulp van warmtepompen, warmtekrachtkoppelings (wkk-)systemen, brandstofcellen, zonnepaneelsystemen en in de toekomst in toenemende mate ook elektrische mobiliteit. Een groeiend aantal van dergelijke producten en oplossingen wordt ook ontwikkeld voor particuliere huishoudens, industriële ondernemingen, energieleveranciers en infrastructuurbeheerders, waarbij digitalisering en intelligent beheer een cruciale rol spelen.

Shell koopt Duits energieopslagbedrijf sonnen

Utrechtse fabriek iwell geopend voor productie...

Energieprijs voor energieopslagconcept van...

Peter Molengraaf in raad van advies Ecovat

Tesla ziet verkoop energieopslag in 2018...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!