Amerika verdubbelt pijplijn energieopslag naar bijna 33 gigawatt

De pijplijn voor energieopslagprojecten in Amerika is dit jaar verdubbeld naar 32,9 gigawatt. Dit blijkt een nieuw rapport van Wood Mackenzie Power & Renewables en de Energy Storage Association (ESA).

Hoewel niet alle projecten zullen worden gerealiseerd, is het volgens de onderzoekers een duidelijk teken dat ontwikkelaars optimistisch zijn over energieopslag. ‘Iets meer dan een jaar is verstreken sinds ESA, namens onze leden, de visie op de industrie aankondigde om tegen 2025 35 gigawatt aan nieuwe energieopslagsystemen te gebruiken’, aldus Kelly Speakes-Backman, chief executive officer van ESA. ‘De erkenning van de bijna 33-gigawatt-pijplijn van Amerikaanse opslagprojecten, is het bewijs van de toewijding van de industrie om onze collectieve visie te realiseren, die naar verwachting zal leiden tot de creatie van meer dan 167.000 nieuwe banen, een verminderde CO2-uitstoot en 4 miljard Amerikaanse dollar in cumulatieve operationele kostenbesparingen.’

Californië blijft leidinggevend in de totale pijplijn, maar in het rapport wordt ook gewezen op de groeiende belangstelling voor een verscheidenheid aan oprukkende staten, waaronder Missouri, Mississippi, Nebraska en Oklahoma.

Het segment voor opslag achter de meter, bestaande uit residentiële en commerciële opslagplaatsen voor energieopslag, daalde in het derde kwartaal van 2018 weliswaar met 24 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van het jaar, maar het derde kwartaal is echter nog steeds het op een na beste kwartaal ooit. In feite was er in het tweede kwartaal op rij meer opslag achter de meter dan in heel 2017 werd geïnstalleerd. In totaal werd in de Verenigde Staten 136,3 megawattuur opslagsystemen opgeleverd in het derde kwartaal van het jaar, tegen 44 megawattuur in het derde kwartaal van 2017. Wood Mackenzie voorspelt dat er tegen het einde van het jaar 686 megawattuur energieopslag zal zijn geïnstalleerd in 2018.

VARTA onthult nieuwe versie van...

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery...

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering...

Europa verwelkomt eerste gigafabriek voor...

Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!