foto: SOLARWATT

Jos van der Burgt (DNV GL) over normering thuisbatterijen: ‘Voorlopig is een betrouwbare merknaam de enige houvast’

De lokale productie van elektriciteit groeit en de prijs van accupakketten daalt. Dit zijn 2 drijvende krachten achter de toename van de verkoop van thuisbatterijen in Nederland. Maar hoe weet men wat men koopt?

De redactie van Smart Storage Magazine vroeg het Jos van der Burgt, senior consultant and innovator Energy Storage & Smart Grids bij DNV GL en in Nederland betrokken bij NEN-normeringen voor energieopslag.

Over de normering van thuisbatterijen stelt Van der Burgt: ‘Dit is een categorie die tot nu toe tussen wal en schip valt. En dat is jammer gezien het feit dat er steeds meer op de markt komen. Bovendien is het een kritisch product waarin veel energie wordt opgeslagen, dat ook nog eens onderdeel is van een complex systeem dat optimaal en veilig moet werken. Maar er is nergens een document – niet in Nederland en nergens ter wereld – dat eenduidige standaarden voor thuisbatterijen beschrijft, inclusief het batterijmanagement en design.’

Lees het volledige interview ‘Voorlopig is een betrouwbare merknaam de enige houvast’ hier in de december-editie van Smart Storage Magazine.

47 aanvragen bij Energie Investeringsaftrek...

Alfen levert in België batterijopslagsysteem...

Gent test energiewijk van de toekomst met...

Staatssecretaris Snel: problematiek dubbele...

Bliq batterij wordt onderdeel van collectieve...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!