foto: Arsenal

3-megawattbatterij voorziet voetbalstadion Arsenal van stroom

Een batterijopslagsysteem van 3-megawatt is geïnstalleerd in het Emirates Stadium. Het zal genoeg energie opslaan om het voetbalstadion van Arsenal voor een hele wedstrijd van stroom te voorzien.

Octopus Energy is leverancier van het batterijopslagsysteem. Het opslagsysteem, ontwikkeld door het Britse Pivot Power met financieringssteun van investeringsmanager Downing LLP en gefaciliteerd door Octopus Energy, is ontworpen om te voldoen voor de stroomlevering van 90 minuten. Het is het equivalent van 2.700 huizen gedurende 2 uur van stroom voorzien.

Zodra extra opslagruimte is toegevoegd in de zomer van 2019, heeft het apparaat van 180 vierkante meter een capaciteit van 3 megawatt en de mogelijkheid om 3,7 megawattuur stroom op te slaan.

Pivot Power heeft het opslagsysteem geïnstalleerd en zal dit gedurende 15 jaar gebruiken. De batterij zal inkomsten genereren door diensten aan National Grid te leveren om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, die verdeeld worden onder Pivot Power, Downing LLP en de club.

47 aanvragen bij Energie Investeringsaftrek...

Alfen levert in België batterijopslagsysteem...

Gent test energiewijk van de toekomst met...

Staatssecretaris Snel: problematiek dubbele...

Bliq batterij wordt onderdeel van collectieve...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!