foto: Tesvolt

Tesvolt ontvangt 2,15 miljoen euro financiering van Europese Unie

Energieopslagsystemenfabrikant Tesvolt ontvangt 2,15 miljoen euro financiering van de Europese Unie. Deze is van mening dat het highvoltage-opslagsysteem van Tesvolt de markt voor energieopslag kan veranderen.

Het Duitse bedrijf krijgt nu ondersteuning in het kader van het mkb-instrument van de Europese Unie, waardoor het zijn lithium-hoogspanningsopslagsystemen massaal kan produceren en wereldwijd op de markt kan brengen. In totaal dienden 1.658 bedrijven uit heel Europa een aanvraag in voor fase-II-financiering in het kader van het EU-instrument; 63 waren succesvol waaronder dus Tesvolt.

‘We zijn op zoek naar de vernieuwers van morgen. Wij zijn van mening dat het hoogvoltage-opslagsysteem van Tesvolt een disrupting product is, omdat het de kosten van elektriciteitsopslag met meer dan de helft kan verlagen’, aldus Marco Rubinato van het EU-programmabureau. Deze kosten kunnen dalen van ongeveer 18 eurocent per kilowattuur aan opgeslagen elektriciteit tot slechts 7 eurocent in de toekomst, zodra Tesvolt begint met de massaproductie van zijn hoogspanningsopslagsysteem. De EU-financiering zal worden gebruikt om semiautomatische serieproductie op de locatie Wittenberg van het bedrijf op te zetten en om het opslagsysteem wereldwijd op de markt te brengen. De financiering wordt gedurende een periode van 2 jaar verstrekt.

47 aanvragen bij Energie Investeringsaftrek...

Alfen levert in België batterijopslagsysteem...

Gent test energiewijk van de toekomst met...

Staatssecretaris Snel: problematiek dubbele...

Bliq batterij wordt onderdeel van collectieve...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!