foto: Ørsted

Eerste standalone batterijopslagproject Ørsted voltooid

Het eerste project van Ørsted in batterijopslag, Carnegie Road, is operationeel. De 20-megawattbatterij in Liverpool bestaat uit 3 batterijcontainers.

Samen met het bijbehorende stroomconversiesysteem werd de batterij geleverd door NEC. Een van de belangrijkste acties om het Britse elektriciteitsnet evenwichtig en stabiel te houden, is ervoor te zorgen dat de hoeveelheid opgewekte elektriciteit overeenkomt met de hoeveelheid elektriciteit die op een bepaald moment wordt gebruikt. Netbalanceringsdiensten zijn hulpmiddelen die door National Grid worden gebruikt voor het beheer van het Britse elektriciteitssysteem. Door het dynamische karakter van batterijopslagsystemen kunnen ze een  flexibel antwoord bieden op de behoeften van het netwerk.

Carnegie Road is het eerste opzichzelfstaande, grootschalige batterij-energieopslagproject van Ørsted met 20 megawatt, hoewel het bedrijf voor hernieuwbare energie ook een 2-megawattbatterij heeft die zich achter de meter bevindt in het offshorewindpark Burbo Bank. Dit project ondersteunt de productieplanning van het 90-megawattwindmolenpark en biedt ook enkele netwerkservices.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!