foto: sonnen

Shell koopt Duits energieopslagbedrijf sonnen

Shell koopt 100 procent van de aandelen van het Duitse energieopslagbedrijf sonnen. sonnen is marktleider in thuisbatterijen.

sonnen wist vorig jaar al 60 miljoen euro aan kapitaal op te halen waarbij Shell destijds directe aandeelhouder werd. Na goedkeuring door de verantwoordelijke autoriteiten zal sonnen een volledige dochteronderneming van Shell worden.

Christoph Ostermann, chief executive officer en medeoprichter van sonnen, over de overname: 'Shell New Energies is de perfecte partner om ons te helpen groeien in een markt die snel groeit. Met deze investering kunnen we nog meer huishoudens helpen energie-onafhankelijk te worden en te profiteren van nieuwe kansen op de energiemarkt. Shell zal helpen om de groei van sonnen naar een nieuw niveau te tillen en de transformatie van het energiesysteem te versnellen.' 'sonnen is een van de wereldleiders in slimme, gedistribueerde energieopslagsystemen en heeft een track record van klantgerichte innovatie. De overname van sonnen zal ons in staat stellen meer keuze te bieden aan klanten die op zoek zijn naar betrouwbare, betaalbare en schonere energie', vult Mark Gainsborough aan, Executive Vice President New Energies bij Shell. 

sonnen biedt energieopslagsystemen aan die verbonden zijn via haar sonnenCommunity platform. De sonnenBatterie optimaliseert bijvoorbeeld het gebruik van zonne-energie in een huishouden en levert 's nachts energie met behulp van opgeslagen zonne-energie die overdag wordt opgewekt. Onlangs heeft sonnen de grootste virtuele batterij van Duitsland in gebruik genomen die gebruikt wordt door de netbeheerder TenneT (red. die zowel in Nederland als Duitsland actief is). Het is gebaseerd op een netwerk van thuisbatterijen in het hele land om een ​​balans te vinden tussen vraag en aanbod op het elektriciteitsnet.

Duitsland bereikte vorig jaar zomer al de mijlpaal van 100.000 thuisbatterijen waarbij er in 12 maanden tijd 50.000 stuks verkocht werden. sonnen is door onderzoeksbureau EuPD Research daarbij in de afgelopen jaren als marktleider aangemerkt.

Shell maakte onlangs onderstaande video over een van de eerste sonnen thuisbatterijen die in Nederland in gebruik genomen werd.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!