Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Siemens lanceert thuisbatterij Junelight
foto: Siemens

Siemens lanceert thuisbatterij Junelight

Met de Junelight Smart Battery biedt Siemens zijn eerste batterijopslagsysteem speciaal afgestemd op de eisen voor privéwoningen voor de opslag en het gebruik van zelfopgewekte energie.

De thuisbatterij op basis van lithium-iontechnologie combineert functies voor intelligent en veilig energiebeheer met een modern ontwerp. Huiseigenaren kunnen de zelfopgewekte energie, van bijvoorbeeld zonnepanelen, in de batterij opslaan voor eigen gebruik om hun energiekosten te minimaliseren.

De Junelight Smart Battery coördineert de voorspellende laad- en ontlaadprocedures, afhankelijk van de weergerelateerde opbrengstvoorspelling van de zonnepaneleninstallatie en het individuele verbruiksprofiel van het huishouden. Met behulp van de mobiele Junelight Smart-app kunnen alle energiestromen - van productie, via opslag, tot en met consumptie en netinvoer - altijd real-time worden bewaakt. De opslagcapaciteit kan op elk moment flexibel worden aangepast aan individuele wensen, tot 19,8 kilowattuur. De Junelight Smart Battery is al verkrijgbaar in Duitsland en wordt in april 2019 gelanceerd in Oostenrijk.