Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Batterij 2030+ van start om Europese batterijsector vooruit te helpen
foto: imec

Batterij 2030+ van start om Europese batterijsector vooruit te helpen

Het onderzoeksinitiatief Battery 2030+ wordt in maart gelanceerd. 17 partners uit 9 Europese landen gaan samenwerken op het gebied van batterijtechnologie in een 10-jarig onderzoeksproject.

Het 10-jarige Europese onderzoeksproject, dat uitgevoerd wordt door wetenschappers en ondernemers, concentreert zich in het eerste jaar op het ontwikkelen van een basis om de weg vrij te maken voor een effectief initiatief. Het doel van batterij 2030+ is het ontwikkelen van geavanceerde opslagapparatuur voor energie voor de industriële sector, om de uitstoot van CO2 in de transport- en elektriciteitssector verder te verminderen.

Het project wordt gecoördineerd door professor doctor Kristina Edström, hoogleraar anorganische chemie aan de Universiteit van Uppsala in Zweden. Ook het vooraanstaande Duitse onderzoeksinstituut Fraunhofer is betrokken. Vanuit de Benelux participeren onder meer de Vrije Universiteit Brussel en onderzoeksinstituut imec.

‘Fraunhofer ISC, met meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling en analyse van batterijmaterialen en -componenten, werkt aan de “Battery 2030+" en coördineert ook de Fraunhofer-deelname aan het Europees brede onderzoeksinitiatief,’ legt doctor Henning Lorrmann uit. Hij is hoofd van het Fraunhofer-onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor elektromobiliteit Bavaria FZEB aan het Fraunhofer-instituut voor silicaatonderzoek ISC. 'Dit project moet Europa in de internationale voorhoede positioneren.'