Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Flamco introduceert thermisch opslagsysteem FlexTherm Eco
foto: Flamco

Flamco introduceert thermisch opslagsysteem FlexTherm Eco

Flamco introduceert het thermisch laadstation FlexTherm Eco. Het systeem zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Hoe kan in een woning zonder gasaansluiting voldoende warm tapwater gegarandeerd worden? Als antwoord op die vraag introduceert Flamco een compacte en efficiënte thermische batterij. De FlexTherm Eco werkt door middel van thermische opslag in een zogenaamd Phase Change Material (PCM). Dit materiaal reageert op temperatuurverandering door te smelten of te kristalliseren en daarbij energie op te nemen respectievelijk af te geven.

De FlexTherm Eco bevat anorganisch zout als PCM. Dat zout wordt via een elektrische spiraal tot 70 graden Celsius opgewarmd. Bij die temperatuur is het zout helemaal vloeibaar. Bij een warmtapwatervraag koelt het zout weer af en geeft de warmte-energie af aan met water gevulde warmtewisselaars, die warm tapwater genereren. De FlexTherm Eco 6E levert 12,5 liter warm water per minuut (CW5), hetgeen voldoende afgiftecapaciteit is voor minimaal 170 liter aan warm douchewater.

Het toestel past met zijn geringe afmetingen in elke woning en heeft slechts een derde van de ruimte nodig die een gemiddelde boiler inneemt. De gebruiker kan het oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement. Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een gering warmteverlies (27 watt), mede dankzij het vacuüm isolatiepaneel. De FlexTherm Eco warmt in 2,5 uur volledig op.