Shell koopt energieopslagbedrijf Limejump

Shell koopt Limejump. Dit Britse bedrijf is actief in de markt van energieopslag en maakt deel uit van de investeringsportefeuille van SET Fund II.

Met deze deal zullen de technologie en het managementteam van Limejump beide bedrijven in staat stellen stappen te blijven zetten ‘om de overgang van het Britse energiesysteem naar een koolstofarmere toekomst te ondersteunen’. Na voltooiing van de acquisitie wordt Limejump een volledige dochteronderneming van Shell.

‘We deelden de ambitie van Limejump om de vorm van het energiesysteem te veranderen met nieuwe, gedecentraliseerde, flexibele activa. Erik Nygard en zijn team leveren deze visie en hebben in Shell de partner gevonden om zijn marktleiderspositie uit te breiden’, aldus Craig Douglas, investmentmanager bij SET Ventures. ‘Met Shell als nieuwe bedrijfseigenaar geloven we dat Limejump de overgang van het energiesysteem verder kan versnellen.’

Limejump zal zich blijven concentreren op zijn 3 hoofddoelstellingen: de weg banen naar een meer duurzame energietoekomst; maximaliseren van inkomstenstromen voor alle gedecentraliseerde bezitters van activa; en gebruikmaken van datascience en -technologie om het samenspel tussen duurzame levering, flexibiliteit van de vraag en energieopslag te verbeteren.

VARTA onthult nieuwe versie van...

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery...

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering...

Europa verwelkomt eerste gigafabriek voor...

Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!