foto: ESS

Munich Re lanceert als eerste ter wereld verzekering voor lithium-ionbatterijen

Voor het eerst kunnen verzekeringen worden afgesloten voor batterijprestaties. Munich Re-dekking baant hiermee de weg voor de opslag van hernieuwbare energie.

Met deze nieuwe dekking heeft Munich Re naar eigen zeggen opnieuw zijn voortrekkersrol in de verzekering van klimaatvriendelijke technologie bewezen. Eerder baande het bedrijf al de weg in de zonne-energiesector met uitgebreide verzekeringen voor de opbrengsten van zonnepanelen.

Peter Röder, lid van de raad van bestuur van Munich Re: ‘De mogelijkheid om de prestaties van een batterij te verzekeren, is een belangrijk stukje van de puzzel bij de CO2-reductie van de energiesector. De nieuwe verzekering biedt batterijfabrikanten de mogelijkheid om hun garanties te verzekeren. Als de reparatie of vervangingskosten van defecte of zwakke batterijmodules bijvoorbeeld een vooraf bepaald bedrag overschrijden, dekt de verzekering de rest. Fabrikanten kunnen zo hun balans ontlasten.’

De eerste klant voor het nieuwe verzekeringsproduct is de Amerikaanse batterijfabrikant ESS wiens redox-stroombatterijen nu zullen worden verkocht met de garantiedekking van Munich Re. ESS produceert stationaire batterijmodules die het mogelijk maken om energie van zonneparken en netbeheerders gedurende lange perioden op te slaan.


Tags: Zonneparken

VARTA onthult nieuwe versie van...

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery...

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering...

Europa verwelkomt eerste gigafabriek voor...

Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!