foto: EASE

Europese energieopslagmarkt groeit met 75 procent tot 1.470 megawattuur

Nieuw onderzoek van de European Association for Storage of Enery (EASE) en Delta-ee toont aan dat 2018 een goed jaar was voor elektriciteitsopslag, met in Europa een groei van 75 procent tot 1.470 megawattuur.

Deze hoge groeisnelheid zal volgens de koepelorganisatie echter niet worden voortgezet in 2019. Dat blijkt uit EMMES 3.0, de gids voor de Europese energieopslagmarkt, die gepubliceerd is door Delta-ee en EASE.

EMMES 3.0 toont dat de marktgroei in 2018 de verwachtingen overtrof en hoger was dan zowel de jaren 2016 als 2017. Een belangrijke factor in deze snelle marktgroei in 2018 was de ingebruikname van nieuwe voor-de-meterprojecten in het Verenigd Koninkrijk. Achter-de-meter-projecten blijven zich positief ontwikkelen in heel Europa, met groeiende kansen voor energieopslag in commerciële en industriële toepassingen en residentiële toepassingen in Midden- en Oost-Europa, Spanje en de Scandinavische landen.

Hoewel de markt naar verwachting zal groeien in 2019 en 2020, zal dit volgens EMMES 3.0 minder snel gaan als gevolg van de kortetermijnverzadiging van sommige voor-de-meter-markten en de rijping van de grote Duitse woningmarkt.

VARTA onthult nieuwe versie van...

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery...

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering...

Europa verwelkomt eerste gigafabriek voor...

Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!