Bonaire krijgt energieopslagsysteem van 6 megawatt

ContourGlobal Bonaire heeft in samenwerking met Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) opdracht gegeven voor de realisatie van een energieopslagsysteem van 6 megawatt op Bonaire.

Het energieopslagproject moet de betrouwbaarheid van de energievoorziening garanderen en de opwekking van hernieuwbare energie faciliteren.

Het hybride energieproject bestaat uit batterijen en omvormers en GEMS; de energiebeheersoftware van Greensmith Energy, een bedrijf van Wärtsilä. Het energieopslagsysteem zal Bonaire in staat stellen om het gebruik van hernieuwbare energie te vergroten. Om meer hernieuwbare energie en de wisselvallige stroomproductie ervan te integreren, zal het energieopslagsysteem de betrouwbaarheid van het netwerk waarborgen die Bonaire nodig heeft. Deze oplossing voor energieopslag zal volgens de initiatiefnemers ook situaties voorkomen waarbij de stroomproductie uit hernieuwbare bronnen ingeperkt zou moeten worden.

ContourGlobal gaat overigens de productiecapaciteit van zijn elektriciteitscentrale op Bonaire – bestaande uit windmolens en dieselmotoren – uitbreiden met extra 9-megawatt-motoren die aan het einde van het jaar in gebruik genomen worden. Zowel het hybride energieproject als de motoren zijn onderdeel van een intensief evaluatie- en inkoopproces met WEB Bonaire dat plaatsgevonden heeft in het laatste kwartaal van 2018.

De gezamenlijke inspanningen van ContourGlobal en WEB Bonaire zullen volgens de 2 partijen worden voortgezet en in overleg met WEB Bonaire zal ContourGlobal in de komende periode meer windmolens en zonnepanelen installeren om op bepaalde delen van de dag Bonaire voor 100 procent op hernieuwbare energie te laten draaien.

De 10 meestgelezen berichten van Smart Storage...

Verminderde berichtgeving Solar Magazine in...

47 aanvragen bij Energie Investeringsaftrek...

Alfen levert in België batterijopslagsysteem...

Gent test energiewijk van de toekomst met...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!