foto: EST-Floattech

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland investeert in EST-Floattech

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) heeft als derde partij een belang genomen in EST‐Floattech, een Nederlands technologiebedrijf dat energieopslagsystemen ontwikkelt en levert.

De energieopslagsystemen van EST-Floattech worden toegepast voor volledig elektrische en hybride maritieme toepassingen en mobiele batterijoplossingen in containers en grondverzet.

EST‐Floattech heeft meer dan 50 projecten gerealiseerd. Het modulaire energiesysteem op basis van lithium NMC is onder andere geïnstalleerd op batterij-hybrideveerboten in Amsterdam en de Sendo Liner; het eerste binnenvaartschip dat voor een periode volledig emissieloos kan varen. Daarnaast worden de batterijen gebruikt door de volledig elektrische graafmachines van Caterpillar.

De batterijsystemen zijn gebaseerd op lithium nickel manganese cobalt oxide (Li-NMC-)technologie. Ze beschikken vanwege hun betrouwbaarheid over een typegoedkeuring van DNV GL. De batterijen worden nu voornamelijk gebruikt voor diesel-hybridetoepassingen maar zijn tevens geschikt voor volledig elektrische aandrijfsystemen. De EST-Floattech is opgericht in 2009 en is een dochteronderneming van Ponooc, een investeringsfonds gelieerd aan het Nederlandse familiebedrijf Pon Group. Vorig jaar nam het Rotterdam Port Fund een belang in EST-Floattech, waarmee PDENH de derde investeerder in EST-Floattech wordt. Het bedrijf opereert vanuit Hoofddorp met zo'n 25 mensen en is groeiende.

‘De participatie van PDENH geeft ons, naast groeikapitaal, de erkenning dat we bijdragen aan de energietransitie in Nederland’, aldus Trond Skaufel, chief executive officer van EST-Floattech. ‘Met PDENH als investeerder zijn we ervan overtuigd dat we nog meer herkenning en zichtbaarheid als leverancier krijgen in de Nederlandse markt.’

47 aanvragen bij Energie Investeringsaftrek...

Alfen levert in België batterijopslagsysteem...

Gent test energiewijk van de toekomst met...

Staatssecretaris Snel: problematiek dubbele...

Bliq batterij wordt onderdeel van collectieve...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!