foto: InnoEnergy

Battrion en Instagrid winnen InnoEnergy-prijs voor energieopslag

Battrion en Instagrid hebben ieder 100.000 euro toegekend gekregen van InnoEnergy. Deze organisatie had een wereldwijde oproep gedaan aan start-ups op het gebied van elektrische opslag.

De competitie was gericht op start-ups met ideeën voor innovatieve elektrische opslag om te concurreren voor een plek in een van de programma’s van InnoEnergy voor ondersteuning bij het opstarten dan wel uitbreiden van bedrijfsactiviteiten: de Highway of Boostway.

Tijdens de finale, gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam, streden 10 winnende finalisten van over de hele wereld om de titel.

Battrion is een Zwitsere start-up die een innovatieve productietechnologie ontwikkeld heeft voor de productie van lithium-ionbatterijen. Door middel van een innovatieve structuur voor de negatieve elektrode van een batterij kan de laadsnelheid van cellen met hoge energiedichtheid verhoogd worden.

Instagrid is een Duitse start-up die een draagbare batterij heeft ontwikkeld voor toepassingen die veel energiedichtheid vragen. Hun visie ‘elektrische vrijheid’ zal er volgens de jury toe bijdragen dat professionals in bijvoorbeeld de bouw- en metaalsector volledig elektrisch kunnen gaan werken, waar en wanneer ze willen.

De 10 meestgelezen berichten van Smart Storage...

Verminderde berichtgeving Solar Magazine in...

47 aanvragen bij Energie Investeringsaftrek...

Alfen levert in België batterijopslagsysteem...

Gent test energiewijk van de toekomst met...

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!