Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
SOLARWATT realiseert eerste 'megawattopslagsysteem' met batterijen MyReserve
foto: SOLARWATT

SOLARWATT realiseert eerste 'megawattopslagsysteem' met batterijen MyReserve

SOLARWATT heeft het eerste megawattopslagsysteem gerealiseerd met het batterijsysteem MyReserve. Het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) heeft 608 MyReserve-batterijen gekoppeld.

Daarmee is een groot opslagstation van ongeveer 1,5 megawattuur gerealiseerd. Het project is een prototype van een groot lithium-ionbatterijsysteem met lage operationele en onderhoudskosten. Het is nog een prototype maar het zit volgens de betrokkenen dicht tegen een realiseerbaar product aan. 

'Onze bijdrage aan het gigantische energieopslagproject van het KIT laat zien dat onze opslagsystemen klaar zijn om naar de megawattklasse te gaan', aldus Olaf Wollersheim, managing director van SOLARWATT INNOVATION. 'Omdat onze 2 modulaire opslagelementen kunnen worden geschaald, zijn ze de ideale oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen.'

Het Energy Lab 2.0 op KIT onderzoekt de interactie van componenten van toekomstige energiesystemen. Nieuwe benaderingen om energienetwerken te stabiliseren, worden getest onder realistische omstandigheden. Een netwerk koppelt elektrische, thermische en chemische energiestromen, evenals nieuwe informatie- en communicatietechnologieën. Het doel is om een belangrijke bijdrage te leveren aan mondiale uitdagingen op het gebied van energie, mobiliteit en informatie.