Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Rotterdam laat 5 gezinnen thuisbatterij van SOLARWATT testen

Gemeente Rotterdam laat 5 gezinnen thuisbatterij van SOLARWATT testen

5 Rotterdamse gezinnen die zonnepanelen hebben aangeschaft, krijgen van de gemeente Rotterdam een accu om zonne-energie op te slaan.

‘Het energiebedrijf geeft je voor de overtollige zonnestroom een zeer gunstige netto vergoeding (red. via de salderingsregeling), maar over een paar jaar verdwijnt die. Dan wordt het interessant om zelf deze energie op te slaan’, zegt Roland van Rooyen van het Ingenieursbureau van gemeente Rotterdam.
Naast andere energiebesparende oplossingen worden deze accu’s nu via het via Europees project Triple-A getest bij bewoners uit Rotterdam, Breda, 3 steden in België en regio’s in Frankrijk en Engeland. De lokale overheden delen onderling ervaringen en werken samen met onder meer de Technische Universiteit Delft en Universiteit Gent.

Van Rooyen: ‘Wij hebben de bewoners samen met de WoonWijzerWinkel geselecteerd via een winactie. De huishoudens kregen bij de aankoop van ten minste 8 zonnepanelen van SOLARWATT de thuisbatterij in bruikleen.’ 

De onderzoekers en gemeenten zijn benieuwd naar de technische kant, maar vooral ook naar de ervaringen van bewoners. Hoeveel energie kan de accu opslaan, hoeveel ruimte neemt de accu in beslag, en verandert het gedrag van bewoners?