Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leyden Jar krijgt Europese financiering voor bouw demonstratiefabriek
foto: Leyden Jar

Leyden Jar krijgt Europese financiering voor bouw demonstratiefabriek

De eerste call van 2019 van het speciaal midden- en kleinbedrijfinstrument van het Europese Horizon2020-programma heeft in totaal ruim 9,2 miljoen euro opgeleverd voor 4 Nederlandse bedrijven, waaronder Leyden Jar.

Het Horizon 2020-programma van de Europese Commissie stimuleert innovatie binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) en het mkb-instrument kent 4 calls per jaar. De Europese Commissie zoekt mkb’ers die met disruptieve ideeën voor nieuwe producten, diensten of processen klaar zijn om de Europese markt te veroveren. De bedrijven krijgen 70 procent financiering, variërend van 500.000 tot 2,5 miljoen euro voor het uitvoeren van hun Europese businessplan met een looptijd van 12 tot 24 maanden.

Leyden Jar maakt met behulp van zonnecelproductietechnologie een pure silicium batterijanode, met een zeer hoge capaciteit. In het project gaat Leyden Jar een demonstratiefabriek bouwen om aan te tonen dat ze de batterijanodes betaalbaar en op grote schaal kunnen produceren.

Naast Leyden Jar verkregen ook chipontwikkelaar Solmates, 4silence en Smart Photonics financiering van de Europese Unie toegezegd.