Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stichting DOEN investeert in opschaling van Nederlandse thuisbatterijfabrikant iwell
foto: iwell

Stichting DOEN investeert in opschaling van Nederlandse thuisbatterijfabrikant iwell

DOEN Participaties investeert in de Nederlandse fabrikant van thuisbatterijen iwell. Het Utrechtse bedrijf gaat nu zijn batterijsopslagsysteem voor duurzame energie in heel Nederland uitrollen.

iwell heeft afgelopen februari in Utrecht zijn nieuwe ontwikkel- en productielocatie voor het batterijopslagsysteem Cube in gebruik genomen. De Cube is een grote thuisbatterij die in appartementencomplexen geplaatst wordt.

Cube vlakt piekbelasting af voor hoogbouw en zo besparen appartementencomplexen jaarlijks duizenden euro’s op hun netbeheerkosten. 
Het bedrijf Iwell is van plan zijn thuisbatterij dit jaar in 100 complexen te plaatsen en volgend jaar in 500. Dit is mogelijk dankzij de investering van Doen Participaties. 'Alle investeringen in IT en productiefaciliteiten zijn nu in gang gezet, waardoor de gestelde doelen realistisch en haalbaar zijn', aldus Jan Willem de Jong, commercieel directeur van iwell. 'In plaats van alleen te praten over verduurzaming, maakt het businessmodel van iwell het mogelijk om direct in actie te komen en huurders meteen mee te laten profiteren.'

Ook de BNG Bank onderschrijft het potentieel van het batterijsysteem van iwell, dat afgelopen jaar de Global Goals Social Impact Challenge van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en BNG Bank won. BNG Bank maakt het vanaf nu ook mogelijk om Cube te leasen. Op dit moment gebruiken woningcorporaties in Eindhoven, Amersfoort, Amsterdam, Oudorp, Alphen aan den Rijn en Veenendaal het systeem al. Binnenkort volgen corporaties uit Apeldoorn, Waddinxveen en Nijmegen en een grote Amsterdamse vastgoedbelegger.