Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nissan levert xStorage-opslagbatterijen voor woonwijk Voorhout
foto: Nissan

Nissan levert xStorage-opslagbatterijen voor woonwijk Voorhout

4YEF heeft 2 elektrische Nissans LEAF in ontvangst genomen voor gebruik als deelauto door bewoners van Hooghkamer. De huizen zijn voorzien van onder meer zonnepanelen, warmteopslag en een Nissan xStorage-batterij.

De 33 energiepositieve Plusleven-woningen van het nieuwbouwproject in Voorhout naderen hun voltooiing. Plusleven staat voor een totaalconcept van comfortabele woningen die meer energie produceren dan de bewoners verbruiken. Elke woning beschikt over een Nissan xStorage waarin dezelfde batterijen zijn te vinden als in de Nissan LEAF. Hierin wordt de overdag opgewekte zonnestroom opgeslagen voor later gebruik. Het is voor het eerst dat in Nederland op deze schaal Nissan-batterijen worden benut voor energieopslag in woningen.

Het nieuwbouwproject is een initiatief van 4YEF (Four Your Energy Freedom), een samenwerkingsverband waaraan ook Nissan deelneemt. De woningen leveren zelfstandig duurzame energie. Ze zijn onderling met elkaar verbonden om energieaanbod en -gebruik optimaal af te stemmen. Het energieoverschot leveren de woningen terug aan het net, wat bijdraagt aan financieel rendement van de energiesystemen.

De beide LEAFs rijden als deelauto in Hooghkamer. Door deelauto’s in te zetten, is er in de wijk meer ruimte over voor groen en voor de bewoners.