Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ecovat geeft voor 2,3 miljoen euro certificaten van aandelen uit via NPEX-effectenbeurs
foto: Ecovat

Ecovat geeft voor 2,3 miljoen euro certificaten van aandelen uit via NPEX-effectenbeurs

Het Veghelse bedrijf ECOVAT geeft via de NPEX-effectenbeurs voor maximaal 2,3 miljoen euro aan certificaten van aandelen uit. Met de opbrengst financiert ECOVAT de te verwachten groei van de onderneming.

Bovendien wordt het werkkapitaal van de onderneming versterkt en de aankoop van een hijsframe gefinancierd. Ecovat heeft een energieopslagsysteem ontwikkeld waarmee 500 tot 2.500 woningen per buffervat kunnen worden voorzien van warmte. Het bedrijf is opgericht door chief executive officer Aris de Groot.

De methode van Ecovat, waarbij de warmte wordt opgeslagen in een buffervat van minimaal 30 meter diep en met een diameter van minimaal 30 meter, zorgt voor verwarming of koeling van woningen, afhankelijk van het seizoen (winter- of zomerperiode). De Groot verwacht dat certificaathouders in de komende jaren gaan profiteren van de potentie die ECOVAT heeft en er waardecreatie ontstaat.

Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van 4 miljoen euro en een winst van ruim 1 miljoen euro. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de start van de bouw van een Ecovat in Het Dorp bij Arnhem en lopen er projecten in Heerlen, Den Haag, Panningen, IJmuiden en België. De certificaten van aandelen zullen verhandelbaar zijn via het handelssysteem van de NPEX-effectenbeurs. De inschrijving is inmiddels geopend.