Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Staat New York maakt 280 miljoen dollar vrij voor energieopslag

Staat New York maakt 280 miljoen dollar vrij voor energieopslag

Andrew Cuomo, gouverneur van de Amerikaanse staat New York, maakt 280 miljoen dollar vrij om energieopslag te stimuleren.

Het geld wordt beschikbaar gesteld via het Market Acceleration Bridge Incentive (MABI-)programma van de New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA). Dit programma wil ongeveer twee derde van New Yorks 2025-doel realiseren. Dat doel is 1.500 megawatt(uur) aan energieopslagsystemen in 2025.

De 280 miljoen dollar zal via 2 categoriëen aan projecten beschikbaar gesteld worden:

  • 150 miljoen dollar voor grootschalige opslagprojecten: systemen van meer dan 5 megawatt die voornamelijk groothandel- of distributiediensten leveren
  • 130 miljoen  dollar voor projecten voor kleinschalige opslagprojecten: systemen van onder de 5 megawatt, die kleiner zijn en alleen worden geïnstalleerd of gepaard gaan met lokale energieopwekking zoals zonnestroom.

‘Terwijl de federale overheid de verwoestende realiteit van de klimaatverandering ontkent, blijft New York investeren in zijn toekomst door een efficiënter en schoner energiesysteem te bouwen’, aldus gouverneur Cuomo die daarmee sneert naar president Trump. ‘Energieopslag is essentieel voor ons veerkrachtige elektriciteitsnetwerk en deze financiering stelt ons in staat om de industrie te laten groeien en banen te creëren.’