AliusEnergy breidt productportfolio uit met zoutwaterbatterij GREENROCK

AliusEnergy gaat een samenwerking aan met BlueSky Energy. De groothandel in duurzame-energiesystemen neemt de zoutwaterbatterij GREENROCK van het Belgische bedrijf op in het productportfolio.

BlueSky Energy positioneert zich in de markt als systeemintegrator voor elektrische-opslagtoepassingen met als kern de zoutwaterbatterij. Inmiddels zijn er sinds 2012 honderden projecten geïnstalleerd, met name in Duitsland, Zwitserland en België.

De GREENROCK-batterij is gemaakt van niet-schadelijke en duurzame materialen. Dit was voor AliusEnergy een echte vereiste. ‘’We zijn op zoek gegaan naar een opslagtechnologie die een aanvulling en verdieping is in ons assortiment, maar ook past binnen onze bedrijfsfilosofie. Gezien het feit dat de opslagmarkt nog relatief kleinschalig is in Nederland en België, zullen we in de eerste plaats de kennis omtrent technische en commerciële toepassingen van batterijopslag aan onze bestaande en nieuwe klanten willen introduceren’, aldus Niels Kleer, commercieel directeur bij AliusEnergy.

De zoutwaterbatterijen van GREENROCK zijn zowel geschikt voor de residentiële markt, met standaardopslag-oplossingen van 5 tot 30 kilowattuur, als voor de commerciële markt. Voor de commerciële markt wordt een vermogen aangeboden van 30 tot 270 kilowattuur. ‘Alle GREENROCK-systemen zijn plug-and-playversies die gemakkelijk te installeren zijn, dat is ook iets wat installateurs waarderen aan dit systeem’, geeft Thomas Krausse, algemeen directeur van BlueSky Energy, aan. ‘Veiligheid is iets wat daarbij hoog in het vaandel staat. De batterijcellen zijn niet ontvlambaar, niet-explosief, niet-giftig en onderhoudsvrij. Je wilt geen risico lopen als huiseigenaar, ondernemer, school of agrarisch bedrijf als batterijen inpandig geplaatst worden.’

Inzicht voor de eindgebruiker is met GREENROCK mogelijk dankzij het energiemanagementsysteem. Dit biedt naast inzicht in de energiestromen via een app, ook de mogelijkheid tot het aansturen van stopcontacten en verwarmingselementen. Ook kan het systeem geïntegreerd worden met warmtepompen, laadpalen voor elektrische auto’s of een overtollige energiebron zoals een windmolen of dieselgenerator. Alles bij elkaar optimaliseert het systeem het eigen verbruik en is het een slimme controle van de energiestromen. GREENROCK is verder compatibel met de meeste voorkomende pv-omvormers, en dus ook met SolarEdge, het merk dat AliusEnergy uitsluitend aanbiedt. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn op gelijkstroomniveau GREENROCK direct aan te sluiten op de SolarEdge-omvormer. ‘Deze ontwikkeling waarborgt een bredere inzetbaarheid van de batterij, wat essentieel zal zijn in de toekomst’, aldus Kleer.

AliusEnergy zal trainingen aanbieden, kennis delen en installateurs ondersteunen bij de installatie en oplevering van de GREENROCK-systemen. Kleer: ‘De komende periode zullen we intern medewerkers gaan opleiden om de kennis over te brengen aan onze klanten, daarnaast zullen we deze tijd gebruiken om onze logistieke en commerciële processen optimaal in te richten voor de verkoop van GREENROCK’, aldus Kleer. Naar verwachting zijn de zoutwaterbatterijen van GREENROCK vanaf begin juli verkrijgbaar bij AliusEnergy.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!