‘Nearly Off Grid’-technologie van Posetron gelanceerd

Energieopslagspecialist Posetron heeft als eerste in België het 'Nearly Off Grid'-concept gelanceerd. Het is een slim opslagsysteem waarbij het volledig verbruik achter de batterij zit.

Het systeem maakt enkel als het nodig is – en bij gunstige omstandigheden – gebruik van het stroomnet. Posetron investeert in totaal 130.000 euro in de technologie. Door Nearly Off Grid te gaan, kan steeds de goedkoopste beschikbare energie, hernieuwbaar of van het net, gekozen worden. Het opslagsysteem kiest voor een van beide soorten energie door rekening te houden met variabele nettarieven, weersvoorspellingen en energieoverschotten op het net.

‘Het zelflerend systeem houdt onder meer in de gaten hoe het weer is en of er veel zon is’, legt mede-eigenaar Marc Thewis uit. ‘De onderdelen van de technologie op zich bestonden al, maar het concept is volgens mij uniek in Europa.’

Dankzij de nieuwe technologie kan men zo veel hernieuwbare energie opwekken en opslagcapaciteit plaatsen als nodig is, zonder beperkingen van de netbeheerder. Men hoeft immers geen energie terug op het net te plaatsen. In eerste instantie is de oplossing gericht op bedrijven die ook 's nachts veel energie verbruiken of niet over voldoende capaciteit van het grid kunnen beschikken.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!