IHS: 4,3 gigawatt aan nieuwe energieopslagsystemen op komst in 2019

De marktonderzoekers van IHS Markit voorspellen dat er wereldwijd in 2019 in totaal 4,3 gigawatt(uur) aan netgekoppelde energieopslagsystemen zullen worden uitgerold.

In 2025 zal de marktomvang gegroeid zijn naar 10,6 gigawatt(uur). Het jaarlijkse groeipercentage bedraagt 12 procent.

De Verenigde Staten zullen in 2019 uitgroeien tot de grootste afzetmarkt voor energieopslag en haalt daarmee Zuid-Korea in. De vraag naar energieopslag wordt volgens IHS aangewakkerd door de uitrol van zonne-energie. In China neemt de vraag naar energieopslag met batterijen toe door investeringen in de netinfrastructuur en de hervorming van regelgeving. Het aflopen van feed-in-tarieven en nieuwe incentives zullen ten slotte de groei van residentiële energieopslag in Japan en Australië volgens IHS doen versnellen.

In 2018 is er overigens een record behaald voor batterijopslagsystemen die aan het net gekoppeld zijn. Wereldwijd is het aantal installaties bijna verdubbeld, vooral veroorzaakt door groei in Zuid-Korea in de eerste helft van het jaar. De 4 grootste markten in 2018 waren Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten, samen goed voor meer dan 60 procent van het totale aantal installaties.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!