foto: Alfen

TrønderEnergi kiest Alfen voor levering energieopslagsysteem in Noorwegen

TrønderEnergi, nuts- en netbeheerder in Noorwegen, heeft Alfen gekozen voor de levering van zijn Battery Energy Storage System (BESS).

Aanvankelijk wordt het BESS bij een landbouwbedrijf geplaatst. Hier zal het peakshaving- en offgrid-diensten leveren voor het bestaande energiesysteem van een windturbine en zonnepanelen.

Andere toepassingen die in de toekomst zullen worden verkend, zijn het BESS combineren met laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, back-upenergie voor eilanden, netstabilisatie in landelijke gebieden en het BESS in havens gebruiken voor schone onshore-energie voor boten.

Bernhard Kvaal, senior projectmanager bij TrønderEnergi: ‘We hebben niet alleen voor Alfen gekozen vanwege hun bewezen technologie en uitgebreide ervaring met verschillende opslagsystemen, maar ook om hun plaatselijke aanwezigheid in Scandinavië.’

Stephanie Schockaert, salesmanager Energy Storage bij Alfen: ‘We zijn er trots op om samen te werken met dit innovatieve bedrijf dat ons opslagsysteem voor verschillende toepassingen wil inzetten. We zijn ook trots dat we ons eerste opslagsysteem in Scandinavië mogen leveren na de acquisitie van Elkamo in Finland vorig jaar.’

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!