foto: Bredenoord

Bredenoord breidt verhuurvloot van Big Battery Boxen uit tot 5,5 megawattuur

Het Apeldoornse bedrijf Bredenoord heeft tijdens Intersolar Europe en ees Europe in München bekendgemaakt dat het zijn verhuurvloot uitbreidt met extra Big Battery Boxen tot 5,5 megawattuur aan batterijcapaciteit.

De bekendmaking van de extra capaciteit ging gepaard met de uitreiking van een tweede GRIDSTOR-conformiteitscertificaat van DNV GL ten behoeve van het ontwerp van de Big Battery Box.

De vraag naar energieopslagsystemen groeit in hoog tempo. Met de uitbreiding naar 5,5 megawattuur kan Bredenoord naar eigen zeggen snel inspelen op de directe vraag van klanten en klanten nu nog sneller voorzien van betrouwbare duurzame, tijdelijke mobiele energie. Batterijsystemen zijn essentieel in de energietransitie en Bredenoord speelt hierop in door ze hybride aan te bieden. Dat wil zeggen in combinatie met het vaste net, opwekking vanuit zon, of opwekking met een aggregaat en biodiesel. Het aggregaat slaat dan alleen aan als de batterij leeg is of als er een piek in de stroomvraag is. Door het lagere aantal draaiuren is minder brandstof nodig en gaan aggregaten langer mee.

Met de grotere vloot kan Bredenoord bedrijven en organisaties ook faciliteren bij andere toepassingen die in opkomst zijn, zoals frequency containment reserve (fcr) en peakshaving.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!