Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA voorziet eiland in zuidelijke Stille Oceaan met batterij van zonne-energie
foto: SMA

SMA voorziet eiland in zuidelijke Stille Oceaan met batterij van zonne-energie

SMA en dochterbedrijf SMA Sunbelt Energy hebben op het eiland Tetiaroa het eerste geïntegreerde zonne-energie- en energieopslagsysteem van Frans-Polynesië gerealiseerd.

Het eiland in de zuidelijke Stille Oceaan heeft een energieopslagsysteem verwelkomd met een capaciteit van 1 megawattuur.

‘Het Brando-resort had al een zonnestroomsysteem naast de landingsbaan, waarvan het vermogen dankzij de update en de uitbreiding is verdubbeld tot 1,4 megawattpiek’, aldus Wiebke Krüger, projectmanager bij SMA Sunbelt Energy. ‘Dankzij de integratie van het energieopslagsysteem, met een capaciteit van 2,6 megawattuur, is 60 procent van de stroomvoorziening nu afkomstig van zonne-energie. Ook de kwaliteit van het net op het eiland is er weer op vooruitgegaan. De omvormer van SMA, de Sunny Central Storage, heeft netwerkvormende eigenschappen en een nieuwe herstartfunctie. Gecombineerd met de Hybrid Controller van SMA zorgt de omvormer ervoor dat het net na een stroomstoring in een kwestie van seconden weer gestabiliseerd wordt en betrouwbaar verder kan werken.’