Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Skoon Energy en Koolen Industries gaan samenwerken
foto: Skoon Energy

Skoon Energy en Koolen Industries gaan samenwerken

Skoon Energy en Koolen Industries hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij Koolen Industries investeert in Skoon Energy.

Kees Koolen voorspelde afgelopen december in Smart Storage Magazine dat de batterijenindustrie een triljoenenmarkt wordt. De ondernemer stelde daarbij volop te willen investeren in bedrijven en die ambitie brengt hij nu in praktijk. ‘Door onze krachten te bundelen, kunnen onze bedrijven middelen en kennis combineren en complete oplossingen voor de energietransitie aanbieden om aan de stijgende vraag naar duurzame mobiele energieopslag te voldoen’, aldus Koolen over de samenwerking met Skoon Energy.

Batterijen delen
Skoon Energy’s concept voor het delen van batterijen is volgens Koolen een perfecte aanvulling op het portfolio van Koolen Industries en zal naar verwachting een belangrijke rol spelen bij het faciliteren van de energietransitie. Het concept van Skoon bestaat uit het inschakelen en beheren van een netwerk van mobiele energieoplossingen, zoals batterijcontainers die onder de naam Skoonbox vermarkt worden.

Sinds de introductie van de Skoonbox vorig jaar tijdens de Wereldhavendagen heeft Skoon Energy gewerkt aan de ontwikkeling van het platform Skoon Cloud om optimaal gebruik te maken van dergelijke, in containers opgebouwde, batterijen. Op het platform kunnen bedrijven hun mobiele energieopslag aanbieden of bestellen. Daarnaast biedt het platform toegang tot verschillende datasets die beschikbaar zijn rond de applicatie. Gebruikers kunnen bestellingen plaatsen en Skoonboxes realtime volgen. Door alle operationele logistiek te automatiseren, zorgt het platform voor een soepele toewijzing van slimme mobiele energieopslagoplossingen.