foto: Bliq

Bliq batterij wordt onderdeel van collectieve virtuele energiecentrale

In de rubriek ‘In the game’ heeft de redactie van Smart Storage Magazine iedere editie aandacht voor een bedrijf dat een nieuw product ontwikkelt. Ditmaal Solarclarity dat 10 jaar geleden werd opgericht in Weesp.

Solarclarity is een internationale zonne-energiespecialist. Dit jaar introduceert het bedrijf het Bliq-platform. Daarmee kan de gebruiker met een app, energiecontract en een batterij het maximale uit zijn zonnepaneelinstallatie halen. Smart Storage Magazine ondervroeg businessconceptdeveloper Paul van Deursen over de toegevoegde waarde van het product.

‘Bliq biedt zonnepaneeleigenaren vergaande mogelijkheden voor energiemanagement. Het platform bestaat uit een app die de productie en het gebruik van stroom inzichtelijk maakt. Daardoor alleen al kunnen pv-eigenaren gemiddeld tot 10 procent op hun energie besparen. Daarnaast kan de gebruiker een flexibel energiecontract via ons afsluiten waardoor hij kan profiteren van de werkelijke kostprijs van elektriciteit. Onze batterij is de derde component van Bliq.’

​Lees hier het volledige interview ‘Bliq batterij wordt onderdeel van collectieve virtuele energiecentrale’ in de zomereditie van Smart Storage Magazine.

Smart Storage Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!