Smart Storage Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Smart Storage Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alfen levert in België batterijopslagsysteem van 2,5 megawattuur voor Smappee
foto: Alfen

Alfen levert in België batterijopslagsysteem van 2,5 megawattuur voor Smappee

Alfen heeft een energieopslagsysteem met 2,5 megawattuur aan batterijvermogen geleverd aan Smappee. De fabrikant van energiemonitoringsystemen neemt het in gebruik op het nieuwe hoofdkantoor in Harelbeke.

Alfen heeft ook een nieuwe netaansluiting van 5 megavoltampère op de locatie gerealiseerd. Daarmee is Smappee aangesloten op het distributienet van Fluvius (red. voorheen Eandis en Infrax).

Chief executive officer van Smappee, Stefan Grosjean: ‘Ons nieuwe hoofdkantoor “Snowball” wordt een hypermodern cleantech-centrum. Het splinternieuwe, milieuvriendelijke gebouw wordt voorzien van een energielab, een versneller voor cleantech-bedrijven en flexibele kantoren voor cleantech-gerelateerde start-ups en bedrijven. Snowball zal worden aangedreven door een unieke combinatie van duurzame technologieën zoals zonnepanelen, energieopslag, ijsbuffer en ev-laden, en deze zullen allemaal worden beheerd door de slimme energiebeheertechnologie van Smappee. Het energieopslagsysteem van Alfen levert een bijdrage aan meerdere toepassingen: hoger eigenverbruik van onze lokaal gegenereerde zonne-energie, load balancing voor het laden van elektrische auto's en netwerkstabiliteitsdiensten (frequency containment reserve). In de toekomst kunnen we de batterijen eventueel ook gebruiken om een autarkisch energiesysteem te realiseren.’